Waarom kiezen voor een vakantie in Drenthe?

Drenthe is een provincie met veel variatie en charme. Het staat bekend om zijn hunebedden, de oudste monumenten van Nederland, die getuigen van de prehistorische geschiedenis van het gebied. Maar er is meer dan alleen hunebedden te zien in Drenthe. Je kunt er ook genieten van de drie Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en het Drentsche Aa. Deze parken bieden je prachtige landschappen met bossen, heidevelden, vennen en beekdalen. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen over de vele paden en routes die door de natuur lopen.

Naast natuur heeft Drenthe ook veel cultuur te bieden. Je kunt er bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het brinkdorp Orvelte, waar je terug gaat in de tijd en kennis maakt met het oude boerenleven. Of je kunt naar Kamp Westerbork, waar je meer leert over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Een ander interessant museum is Museum De Fundatie in Zwolle, waar je kunstwerken kunt bewonderen van onder andere Van Gogh, Mondriaan en Turner.

Als je met kinderen op vakantie gaat naar Drenthe, dan zul je ook niet teleurgesteld worden. Er zijn namelijk genoeg leuke dingen om te doen met de kids. Zo kun je naar het Boomkroonpark, waar je tussen de boomtoppen kunt lopen over een spannend parcours. Of je kunt naar Wildlands Adventure Zoo Emmen, waar je allerlei exotische dieren kunt zien en spannende attracties kunt beleven. En als het weer wat minder is, kun je altijd nog naar Plopsa Indoor Coevorden, waar je favoriete Studio 100-figuren kunt ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *